Suntem bucuroși să vorbim despre casele construite de noi și să transmitem mai departe pasiunea noastră pentru lemn.
- Construcțiile din lemn masiv au particularități specifice și sunt diferite față de construcțiile pe structură (cadre) și panouri din lemn. Acestea din urmă au un volum redus de lemn și sunt predominant alcătuite din panouri de OSB izolații de tip vată minerală și cu finisaje de lambriu la exterior și interior sau uneori tencuieli de zidărie.
Pentru casele noastre folosim doar elemente de lemn masiv, bușteni întregi decojiti și fasonati sau grinzi masive rectangulare. Nu sunt necesare izolații suplimentare iar aspectul final este cel al lemnului atât la la exterior cât și la interior.
- Prețul la cheie al construcțiilor din lemn masiv este similar (iar în unele cazuri mai ridicat) comparativ cu cel al construcțiilor din zidărie clasică (beton, cărămidă ) din cauza volumului mare de lemn (ex. pentru o casă din bușteni de 100 mp se folosesc aproximativ 80 m3 de lemn) și a manoperei foarte laborioase. Pentru casele din lemn masiv nu se folosesc materiale fabricate în serie mare (cum este cazul caselor tip sandwich) astfel încât prelucrarea acestora este de mai lungă durata și mai costisitoare.
De ce o casă din lemn masiv?
- În țările bogate în resurse forestiere se cultivă și se transmite mai departe pasiunea și tradiția pentru construcțiile din lemn masiv mai ales în contextul actual în care lemnul conduce detașat în topul materialelor de construcție cu amprentă redusă de carbon. Sunt celebre deja tehnicile de construcție scandinave, canadiane și nord-americane, pe care le folosim și noi să construim și care sunt continuă sursă de informare și inspirație. Cel mai renumit producător european de case din bușteni și grinzi este Honka o afacere de familie înființată în 1958, în Finlanda, care a atins cifra de 90,000 de case montate în întreagă lume.
Suntem parte a acestui demers de revenire la construcțiile cu materiale naturale și ecologice încurajând transmiterea tehnicilor clasice de construcție generațiilor ce ne vor urma.
Dacă doriți să aflați mai multe despre casele din lemn masiv dar și despre ofertele noastre vă puteți înscrie mai jos adresa de email.
PROIECTE STANDARD
MONTECOTA
ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Acestea sunt întrebările care ni se adresează frecvent și cărora le alăturăm răspunsurile noastre. Pentru orice alte informații ce nu sunt cuprinse mai jos ne puteți contacta telefonic sau pe mail.
CÂT COSTĂ O CASĂ DE LEMN MASIV?
Prețul caselor de lemn masiv este influențat evident de volumul de lemn necesar - o variabilă care depinde de numărul încăperilor / pereților, de înălțimea acestora, de suprafață /numărul golurilor de uși și ferestre, de șarpantă etc. - și de manoperă. Calculul lemnului necesar este riguros efectuat cu ajutorul un software specializat pentru proiectarea caselor din lemn. Prețul variază așadar între 450 și 700 de Euro (cu TVA inclus) pentru un metru pătrat de construcție.
ESTE CASĂ DE LEMN MASIV O VARIANTĂ MAI ECONOMICĂ DECÂT ALTE CASE?
Casele din lemn masiv la cheie sunt la același nivel de preț cu cele din zidărie tradițională (cărămidă, beton, etc.). Construcțiile din lemn masiv sunt o alegere pentru iubitorii de natură, materiale ecologice și pentru cei ce își doresc un habitat sănătos și un aspect unic caracteristic lemnului masiv și mai ales buștenilor artizanali.
CE INCLUDE PREȚUL CASEI?
Prețul de vânzare include toate elementele din lemn ale casei, serviciul de montaj al acesteia, adaptarea proiectelor la specificul construcțiilor din lemn masiv, consultanță pe toată durata elaborării proiectului, garanție decenală.
CE NU INCLUDE PRETUL CASEI?
Prețul casei nu include proiectul de arhitectură /autorizare al construcției, fundația, instalațiile sanitare și electrice, tâmplăria (uși și ferestre). Aceste operații țin de specializări care se regăsesc in obiectul de activitate al societăților de construcții. În cazul nostru, suntem specializați exclusiv pe construcțiile din bușteni și grinzi masive și implicit toate operațiile de la gaterare la finisarea și montajul elementelor.
CE DIFERENȚĂ ESTE ÎNTRE CASELE DE BUȘTENI ȘI CELE DE GRINZI?
În afară aspectului care în mod evident ține de preferințele fiecăruia sunt deosebiri în privința tasării lemnului, caracterisitici ce sunt rezolvate prin tehnicile de construcție și montaj. Casele din bușteni, ca urmare a faptului că sunt lucrate cu lemn verde au o tasare de 6-8% pe înălțimea totală a construcției, tasare care se consumă în proporție de 90% în primii 2-3 ani de viață a construcției. Acest lucru este prevăzut dealtfel în timpul construcției și la montajul casei (se lasă spații speciale la uși, ferestre, elemente verticale) și la montajul instalațiilor și evoluția se urmărește pe durata garanției, astfel încât anual se efectuează reglaje specifice ale pieselor metalice de prindere pe fundație.
Casele din grinzi masive au o tasare minimă, nesemnificativă fără efecte asupra construcției, deoarece se lucrează integral cu lemn uscat în prealabil. Acest lucru ușurează sarcina constructorului în prevederea unor soluții care să înlesnească tasarea ulterioară a casei, fără impact pe structura acesteia. O altă deosebire este dată de faptul că în cazul caselor de bușteni se preasambleaza construcția la fabrică, prelucrandu-se și așezându-se fiecare rând după conturul celorlalte în timp ce în cazul caselor din grinzi nu există o etapă de preasamblare la locul de producție.
Nu în ultimul rând, cele două tehnici de construcție se diferențiază prin aspectul exterior și interior, casele din bușteni fiind spectaculoase prin aspectul masiv și unicitatea elementelor ce le compun în timp ce casele din grinzi masive au aspect riguros și unitar dat de uniformitatea prelucrării grinzilor.
Pereții din lemn masiv absorb si păstrează în mod natural energia termică furnizată de soare și apoi o eliberează; nu sunt reci ca cei din cărămidă sau beton nici pe timpul sezonului de iarnă, atingerea lor este plăcută și caldă la fel ca ambientul creat de culoarea lemnului.